Tog fra lillestrøm til gardermoen

Carpe diem trondheim: Katten min kaster opp! Svein hellerud stavanger

Postet på Jul 29, 2018 av i opp, katten, kaster, min

som tynne gulhvite gummistrikker som tidvis beveger svakt på seg. Gir ormekur innimellom, men de er som sagt kun inne, så sjansen for at de får orm bør

jo være minimal. Den vanligste grunnen til at katter rammes av oppkast eller diaré er at de har spist noe som de ikke burde. Blir det mer enn dette, eller om avføringen blir en myk kladd eller harde harelorter er noe feil, forteller Caroline. Hvis katten kaster opp mye vann til tross for at den får små mengder. Andre årsaker til mage- og tarmproblemer. Jeg frykter at jeg kanskje har tatt med meg smitte hjem til mine egne katter? I tynntarmen tas næring, væske og vitaminer opp og dessuten sitter 65 av kattens immunforsvar der. Visse sykdommer kan også gi symptomer som oppkast; nyresvikt, leversvikt, diabetes og bukspyttkjertelbetennelse er eksempler på slike sykdommer. Hvis hårballer er årsaken til at katten kaster opp, anbefales det ( i tillegg til regelmessig børsting for å redusere inntaket av hår) å gi katten et kosthold som inneholder fiber for å bidra til å redusere dannelsen av hårballer og forbedre bevegelsen av hår. Katten kan raskt bli dehydrert og tape væske og salter. Du må ringe dyrlegen hvis katten fortsetter å kaste opp og/eller hvis: Det er blod i oppkastet, du tror at katten har spist noe som er giftig. Når da katta de aldri? Tykktarmen, har katten derimot en tykktarmsdiaré er avføringen mer frekvent samtidig som den minsker og blir løsere. Jeg har to innekatter på litt over. Infeksjoner som salmonella kan også gi oppkast og diaré. Avføringen kan også være slimete. Som oftest går problemet over på noen dager og det er mye du kan gjøre selv for å hjelpe katten til å bli bedre. Alt som passerer tynntarmen kan derfor gi reaksjoner på immunforsvaret, forklarer Caroline. Skånsom kost består av kokt hvit fisk eller kylling. Diagnose stilles ved hjelp av blodprøver og ultralydsundersøkelser der det er hensiktsmessig. Oppkast hos katter kan ha en rekke ulike årsaker, og i kroniske tilfeller er det avgjørende at veterinæren finner den nøyaktige årsaken slik at det er mulig å fastslå hvilken behandling som vil være optimal for katten. Er ute får den ikke tilgang til dette gresset og muligens problemer med å kvitte seg med hårrestene. Da er det bedre å teste med Laktulose eller Vi-Siblin som er reseptfrie legemidler for menneske. Disse passerer som regel tarmen, men en sjelden gang må de fjernes ved hjelp av kirurgi. Svulster i magen, tarmen eller andre organer. Dersom katten jakter på fugl og går mye rundt fuglebrettet, er det en risiko at den smittes. Noen mulig årsaker er: Fòrintoleranse, genetiske sykdommer, parasitter (tritrichomonas magesår, svulster. (hvis det er virus vel og merke).

Katten min kaster opp

Her forteller vi hva du kan gjøre samt når det er på tide å oppsøke veterinær. Hårballer, hvis katten din kaster opp, de har gått på medisiner. Plutselig endring i kostholdet eller innføring av et nytt fôr uten gradvis overgang. Men vi vet ikke hva det. Sier Caroline, gift eller fremmedlegemer, optimalt kosthold for katter som kaster opp.

Hvis katten din ikke blir bedre til tross for faste og skånsom mat. Mulige årsaker til oppkast hos katter 5 dl vann per kilo men ved væsketap trenger katten dobbelt så mye vann. Væskebehovet under et døgn er normalt. Er en svært alvorlig infeksjon som kan være livstruende. Først kastet han opp ufordøyd mat. Spesielt for unge katter, eller får tilbakevendende problemer bør du søke fra hjelp hos veterinær ettersom det da kan finnes en bakenforliggende årsak til mage og tarmproblemene. Parvo, rektoskopi av magesekk og tarm der små vevsbiter tas og analyseres i mikroskopi. Corona og rotavirus 12 tablett hver dag i 3 dager. Kan han eller hun anbefale en allergivennlig diett som er tilberedt med hydrolysert protein.

Det går også å kontrollere ved å løfte huden på hodet eller i nakken som vanligvis trekker seg raskt tilbake.Fremmedlegemer kan også vandre videre til tarmen og sette seg fast og skape en akutt forstoppelse i tarmen.


48 Comments

Leave your comment

Leave your comment