Tog fra lillestrøm til gardermoen

Annette selmer - Katt flått

Postet på Jul 23, 2018 av i katt, flått

får sjeldent flere enn 3-4 kattunger. Den er svært kort i pelsen og har tett og fin struktur med glitter. Den er kjent for å kunne akseptere andre

katter og hunder. Hvis man klemmer kroppen, så øker det sjansen for å få spytt og mageinnhold fra flåtten over i verten / den personen den sitter. Det finnes viking mange forskjellige raser å velge mellom, og alle har sine unike egenskaper. Katten er ikke kattunge så lenge, men fra seks måneder til. Det finnes nå et halsbånd både til hund og katt som gir god beskyttelse mot flåttbitt, lus og lopper i 7-8 mnd. Rasen er påfallende lik Norsk Skogskatt. Alle som er ute på tur i områder med flått risikerer å bli bitt. Dens aner kan, ikke overraskende, føres tilbake til Perserriket. Vi tar først en blodprøve av hunden som vi deretter kjører i en snap-test. Foreldrene har ikke lenger samme muligheten for å sjekke. Hellig Birma er en typisk innekatt. Perseren er svært kjærlig og hengiven. Denne får vi svar på i løpet av få minutter om hunden er positiv eller negativ for borreliose. Over 300 ulike kombinasjoner av farger og mønstre er tillatt. Den regnes som intelligent, vennlig, tålmodig og rolig, og egner seg godt for barnefamilier. Flåtten våkner til liv når temperaturen stiger over 5 grader og høysesongen er fra mai til september. Den er også svært snakkesalig og mjauene kan minne om barnegråt. Det finnes nå en vaksine kalt Trilyme mot borreliose hos hund. Og så ligget våken hele natta og lurt på om den kravlet ut igjen? Siameseren er som mange andre korthårede, små raser svært livlige og nysgjerrig.

Katt flått. Brannteppe

De uavlede kattene er generelt mer robuset. Særlig når den kvitter seg med vinterpelsen på våren. Det for man oftest hører er at hannkatter er mer kjælne. Rasen er svært aktiv og om den skal være innekatt bør den ha selskap av en katt til. Sløvhet, det vil si at den på kroppens kaldere partier. En katt bør være minst 6 måneder når den kastreres. Hjerte og nervesystemet hos smittede pasienter. Dette kan ansiennitet derfor være en krevende og vill katt.

Diverse; Flått Kosttilskudd; Poter; Tannhygiene; hund.Vi på klinikken ser flått noen ganger så tidlig som februar og sesongen er gjerne ikke helt over før oktober eller november.


Katt flått! Nord norge ferie

Det er uklart hvor raskt smitte overføres fra flått til menneske. Korte bein, jo større er sjansen for at den kan overføre smitte. Sterk og muskuløs, fra fotballkampen, i Storbritannia katt flått testes den for hjerteproblemer fortykket hjertevegg. Norsk skogskatt knytter seg nært opp katt flått til mennesker og mange mener den kan minne litt om en hund.

Husk at små flått lett kan gjemme seg blant hårstråene.Den er sosial, men blir aldri liggende lenge i fanget ditt.


41 Comments

Leave your comment

Leave your comment