Tog fra lillestrøm til gardermoen

Siste nytt nrk - Kyssesyken smittefare

Postet på Jul 27, 2018 av i smittefare, kyssesyken

ME og kyssesyken enn mellom ME og andre infeksjoner. Siden viruset kan utskilles så lenge, får viruset altså «flust med sjanser» til å bre om seg, noe som veier

opp for den vanskelige smitteoverføringen. Smitte kyssesyken kan påvises tidligst etter 1 uke og opp til 8-9 uker. Unngå alkohol så lenge leververdien i blodprøven er forhøyet. Hun forteller at menn i meget sjeldne tilfeller har medfødt manglende immunforsvar, og at kyssesyke da kan være dødelig. Hos noen vil mandlene bli så hovne at man får problemer med å svelge eller puste. Ved forstørret milt bør aktivitetsnivået reduseres. Forhøyde leverfunksjonsprøver er også svært vanlig hos unge. . Kyssing har imidlertid ikke blitt bevist å være noen vanligere smittemåte enn noen annen, sier Pål Branæs.

Vålerenga viking stream Kyssesyken smittefare

Utmattelse er en slik forandring, men dette må ikke forveksles med økt søvntrang som forekommer ved narkolepsi. Da er det mange som reiser til legen. Med andre ord, kilde, slapphet samt forstørret lever og milt. Antibiotika som man ofte gir ved halsbetennelse. I noen tilfeller kan pasienten være plaget med kronisk utmattelse eller ME i en enda lengre periode. OBS, hovne lymfekjertler på halsen eller andre steder på kroppen.

Mononukleose kalles også for kyssesyken, og rammer oftest ungdom.Man smittes via kontaktsmitte gjennom spytt, som ved kyssing, deling av flasker.l.

Dersom man har arvet de genene som disponerer til. Det finnes ingen medisiner som dreper viruset. Slike akutte infeksjoner kan være hepatitt kyssesyken smittefare og encefalitt. Hvordan unngå å bli smittet, i de fleste tilfellene skjer smitteoverføring fra friske bærere av viruset. Symptomer og forløp på kyssesyken Årsaken til at det ofte kan ta tid å få diagnosen.

Kyssesyken smitte, såvidt man vet smitter ikke sykdommen lett, men nesten 95 prosent voksne har hatt infeksjonen en eller annen gang i løpet av livet.Rundt halvparten av unge har ingen symptomer.


26 Comments

Leave your comment

Leave your comment