Tog fra lillestrøm til gardermoen

Kino snåsamannen. Kosthold ved betennelse i spiserøret, Drammen holmestrand

Postet på Jul 23, 2018 av i betennelse, kosthold, spiserøret, ved

gulpe opp maten før de er 18 måneder gamle, og de færreste trenger omfattende behandling. Spiserørsbetennelse utvikles ofte som en del av reflukssykdom, og vil oftest gi plager i

form av smerter nedad bak brystbenet, dessuten halsbrann og kanskje svelgbesvær. Dette kan forebygge at maten kommer opp. Illustrasjonen viser en slik striktur som en følge av en hiatushernie (mellomgulvsbrokk). Hvis pasienten har hissig spiserørsbetennelse i lengre tid, vil det hos noen utvikle seg celleforandringer. Bruk av fortykket kost kan gjøre at barn hoster opp igjen maten. Fortykningsmidler til melk og grøt kan kjøpes på apoteket, men det anbefales å snakke med en lege før man gjør endringer i kostholdet til spedbarn. Vanligvis beskyttes spiserøret av lukkemekanismen i nedre ende, men dersom denne lukningen er defekt, kommer surt mageinnhold opp i spiserøret, og det er ikke spiserørsslimhinnen beregnet på å tåle.

Kosthold ved betennelse i spiserøret. Klm bagasjeregler

Behandling av refluks, hos spedbarn og små barn kan denne muskelen fungere dårlig fordi fordøyelsessystemet fremdeles er under utvikling. Ved hjelp av et endoskop kan man se på slimhinnen for å vurdere graden av betennelse. Seksjon 2 Innhold, røntgenundersøkelse av spiserøret vil også kunne avsløre alvorlige grader av spiserørsbetennelse. Men er en dårligere undersøkelse som ikke brukes dersom endoskopi er tilgjengelig. Alginat bør ikke gis til for tidligfødte barn. Fortykket kost har i tillegg mer kalorier enn vanlig mat.


H2blokkere inkluderer cimetidin og ranitidin, mistrivsel torsteinson og manglende vektøkning, ved kaffegrutlignende mørk oppkast bør finansieringsbevis lege kontaktes. Hvis du vil sende informasjon til en pasient skal dette skje med sikker kommunikasjon på sikkerhetsnivå. Illustrasjonen viser et hiatushernie mellomgulvsbrokk med de typiske lesjoner som kan føre til spiserørsbetennelse.


41 Comments

Leave your comment

Leave your comment