Tog fra lillestrøm til gardermoen

Kari lamer steg for steg, Kontroll frist! Voksenopplæring norsk

Postet på Aug 01, 2018 av i kontroll, frist

overskredet. Det blir det slutt. Noe av det du som kjøretøyeier må forholde deg til, er de nye fristene for når kontroll og etterkontroll må gjennomføres. Denne erstattes med

en mer fleksibel ordning hvor eier selv velger når kjøretøyet skal fremstilles til kontroll, så lenge man ikke overskrider den ytre fristen på to år for lette kjøretøy eller ett år for tunge kjøretøy. Drøyer man så lenge som mulig, kan det i dag gå to år og to måneder mellom hver EU-kontroll, eller periodisk kjøretøykontroll (PKK) som det egentlig heter. Februar gjennomgår kontroll fastsatt etter de gamle intervallene. Deretter må bilen kontrolleres innen det har gått to nye år, og videre med to års intervallfrister. Du kan også sende en SMS med bilens registreringsnummer til 2282, og du får svarmelding som oppgir fristen. Hvis jeg ikke har gjort dette i utgangen av mars, blir bilen begjert avskiltet eller får man en påminnelse og ny frist om en mnd? Sjekk selv: Gå inn på Statens vegvesen sine sider for å finne fristen for EU-kontroll på bilen din. Det innebærer at det lengste intervallet du kan oppnå mellom to kontroller er to år og to måneder. Det har gjort det litt vanskelig å tilpasse for noen som har kontrollsiffer på sommeren eller bor i utlandet. For bruktimporterte kjøretøy uansett kjøretøygruppe vil fristen for første gangs kontroll settes til ett år etter første gangs registrering i Norge. Fristen for neste kontroll vil da bli beregnet til to år for personbil og ett år for tunge kjøretøy fra den datoen kjøretøyet fremvises for PKK, opplyser Trond Robert Larsen ved seksjon for tilsyn og kontroll i Statens vegvesen til. Februar neste vil kontrollen bestemmes av datoen for førstegangsregistrering og siste godkjente kontroll, uavhengig av tallene i registreringsnummeret ditt. Nå kan man styre det selv, sier Harsem. Les mer om den nye ordningen her. Ingen nåde lenger, vær obs på at i det nye «regimet» bortfaller praksisen med «nådetid» på to måneder etter utløpet av kontrollmåned. Her kan du gå inn på din side eller bruke denne lenken. Bilen schizofreni behandling min skal eu godkjennes i mars. Det vil fortsatt være slik at en personbil må kontrolleres innen fire år etter førstegangs registrering i Norge. Det er med dagens regelverk også mulig å endre kontrollmåned permanent, men det må skje gjennom søknad til Statens vegvesen. Ett og fem.

Det betyr at du fortsatt får to måneder på deg etter en kontroll. Februar 2019 for alle kjøretøy som kontrolleres eller registreres for første gang i Norge etter denne datoen. Det blir også krav til kontroll av traktor. Her kan du lese mer. Da beregnes ny to årsfrist med utgangspunkt i den opprinnelige fristen hva 25, bevaringsverdige kjøretøy over 30 år får fem års intervaller 18 19, etter at PKKgodkjenning der fullstendig kontroll er utført foreligger ved 30 år eller eldre.

Kontrollfrist Regelverk Spørsmål og svar.På grunn av vedlikehold blir kjøretøytjenestene dessverre.Det er ikke slik at alle biler plutselig får ny frist i februar.

Om det passer deg best, meandmyself, februar 2019 får ny kontrollfrist fra denne datoen de vil innlemmes i det nye regimet fortløpende båtservice gjøvik når de etter. Vil kjøretøyet bli begjært avregistrert etter to måneder uavhengig av den opprinnelige fristen. Hvis man i dag ikke sjekker doningen hvert andre. Men du kan uansett gå inn. Fremstilles kjøretøyet fire måneder forut for kontrollfrist og ikke blir godkjent.

Nesten halvparten glemmer EU-kontrollen, halvparten drøyer, omtrent halvparten av alle bileiere venter med å ta EU-kontrollen til de får varselbrev fra Statens vegvesen, sier avdelingsdirektør Henning Harsem i Statens vegvesen til.For tyngre kjøretøy vil fortsatt regelen med første gangs PKK etter to år og deretter ett års intervaller gjelde.


36 Comments

Leave your comment

Leave your comment