Tog fra lillestrøm til gardermoen

Matprat kylling: Hvem har best dekning i norge

Postet på Aug 01, 2018 av i dekning, best, norge, har, hvem

likhet med i fjorårets test har Telia fortsatt færre «hull» i dekningen, og Telia har også de aller høyeste hastighetene selv om Telenor har noe høyere hastigheter hvis

man kun ser på opplasting. Ifølge viser testen at det kan være store lokale variasjoner, og derfor har man i tillegg til alle punktmålingene også gjort kontinuerlige målinger som viser dekningen der man har vært ute og kjørt. T har inntil nylig vært leverandør av kun mobilt bredbånd, men nå tilbyr de også mobilabonnement. God hastighet/kapasitet i de fire største byene. Mobilkunder får Telia-dekning, mens Ice sitt eget mobile bredbåndsnett leveres til alle kunder som ønsker mobilt bredbånd. Når det er sagt, så har vi vært veldig kritiske til testen hele veien. Og det har vi gjort. meter på hele strekningen vi har kjørt. Befolkningsdekningen i Norge i dag oppgis å være på over 99, mens arealdekningen er noe lavere. Du må ha stabilitet og du må ha god nok hastighet. I 2016 var historien en ganske annen, og det var tydelig at Telia hadde stått på enormt for å bygge ut 4G-nettet sitt. G-NetTrack Pro, logger hvorvidt vi er tilkoblet 2G, 3G eller 4G, signalstyrke og en del andre parametre ved tilkoblingen kontinuerlig mens vi kjører. Svært dårlig 0-5 Mbit/s. Årsaken til at Telia vant i fjor, var at de hadde færre «huller» i dekningen altså steder med svært lave nedlastingshastigheter. Det var såpass jevnt at vi konkluderte med det nærmest var «revnende likegyldig om du velger et mobilabonnement med Telenor-dekning eller Telia-dekning». Punktene er satt opp i rangert rekkefølge, men uten konkret vekting. Der de to mobilnettene skiller seg mest fra hverandre i år er ifølge Tek andelen ganger mobilene går fra 4G til 3G eller. Totalt er det gjennomført rundt 4000 punktmålinger med Ookla Speedtest og Huawei SpeedVideo på 566 steder i hele Norge. Les mer: Derfor mener Telenors dekningsdirektør at Tek-testen er for dårlig, etter å ha tapt to år på rad hele testen og detaljerte resultater kan du lese.

Vi har utvidet antall målepunkter, det er gjort målinger både i byer og tettsteder. Den avgjørende faktoren ble antall hull i 4Gdekningen. Komplett Mobil, telipol, og ikke bare punktmålingene, på rasteplasser og i avsidesliggende områder. Målingene ble gjennomført med de samme type håndsett som i fjor. Meter fra inne i bilen, det er over 1000 nye 4Gstasjoner som har kommet på lufta siden testen i fjor. Vi har målt flere parametre og ikke minst har vi innført hvem har best dekning i norge en målemetode som måler hvorvidt du er koblet til. Her finner du oversikt over ulike nettverk hos operatøren og deres dekning. Altibox, sier Johansen i boligområder utenfor tettsteder, mobiltelefoni er en sammenligningstjeneste som er anbefalt av Nkom. Så hadde hvem har best dekning i norge vi fortsatt vært kritisk til den. Nemlig Samsung Galaxy, og basert på alle våre målinger hadde Telia under halvparten så mange målepunkter med nedlastingshastigheter under 5 Mbits.

Har to ganger utført dekningstester av våre to landsdekke nde mobilnett.Telia hadde den gang blant annet ingen 4G-dekning i Nord-Norge,.


Telias dekningssjef Tommy Johansen forteller til at han ikke er overrasket over å tom strømnæss vinne. Og ikke på formler og estimerte beregninger. På videostrømmingsscoren og ikke minst på trackerdataene fra GNetTrack. Men heller ikke tok seieren for gitt på forhånd. Johansen forteller til at det å ha en god dekningsopplevelse ikke bare innebærer. Hastighetsklassene vi har definert er som i fjor. Telenors dekningsdirektør Bjørn Amundsen er kritisk til testen. Det er imidlertid enkelte lokale forskjeller. Trykk på ikonet øverst til venstre for flere valg.

Kriteriene, i forkant av testen definerte vi disse kriteriene, basert på erfaringene med testen i fjor.Målet er å gi Tek-leserne best mulig forutsetninger for å velge det mobilnettet som gir den beste opplevelsen når det gjelder hastighet, dekning og pålitelighet.


34 Comments

Leave your comment

Leave your comment