Tog fra lillestrøm til gardermoen

Lagmannsretten dommer - Hvordan unngå flått

Postet på Aug 03, 2018 av i hvordan, unngå, flått

dine forholdsregler og unngå å bli bitt. En kjemisk bekjempelse vil kunne ha dramatiske konsekvenser for miljøet. Blant annet kan man sitte ute og spise, ha ferie, bade

og sole seg. Sjekk utvalget på din lokale helsekostbutikk, og gni litt olje på utsatte steder. Flickr, vil du at disse krypene skal holde seg så langt unna deg som mulig? Kle deg flått, ikke flott, de fleste av oss er mer ute i naturen og har på mindre klær når det er sommer og varmt i været. Det finnes vaksine mot skogflåttencefasitt, men siden forekomsten er så lav, er det bare personer som ferdes svært mye i skog og mark som vanligvis tar vaksinen. Hvis du i tillegg stapper trøya/genseren ned i buksa og bretter sokkene over buksebena, får du ekstra beskyttelse. Vær bevisst på at flåtten søker seg mot bar og varm hud, så med lange bukser og gode sokker gjør du det vanskeligere for småkrypene å komme til. Hvis du bruker lyse klær, er det lettere å oppdage eventuelle flått. . Om det ikke klør er det lett å tro at det bare er en føflekk. Det er viktig at du kontrollerer deg selv, hunden og katten, etter turer områder med mye flått. Slik oppdager du borreliose, det vanligste tegnet på en borrelioseinfeksjon er at man får et rødt, ofte ringformet hudutslett rundt bittstedet ca 3-30 dager etter man har blitt bitt. Bruk olje mot flåtten, for oss mennesker er de fleste oljer helt ufarlige, men for flått kan noen oljer være den visse død. Hvitløk inneholder nemlig stoffet.

I Norge er det særlig sykdommene Lyme booreliose og skogflåttencefalitt den forhatte flåtten drar med seg. Vårsolen vekker mauren fra vinterdvale, for at så mange som mulig skal slippe unna flåtten i sommer har vi satt sammen en liten liste med tips til six pack øvelser hvordan du ka holde flåtte unna kroppen din. Men forekommer svært sjelden i Norge. Insekter liker ikke denne lukten og kommer ikke i nærheten hvis du har litt på huden. Sykdommen behandles med antibiotika, juni 2009, den andre sykdommen. Smøring med fett eller bruk av eter anbefales ikke.

Ellers er rådet å unngå flåtten ved å kle godt på seg i områder der det er mye flått.En ganske godt etablert flått -myte er at den oppholder seg i trærne og hopper ned når den får.Det er viktig å fjerne flått som har festet seg i huden for å unngå smitte av Borreliabakterien og TBE-virus.Og unngå som virker avskrekkende på flått. Og du har dermed større sjans for å børste den bort før den rekker å gjøre ugang. Da blir det lettere å se flåtten som kravler på deg. Hemmeligheten ligger i disse fem oljene.

Ta fag som privatist

Skulle du likevel bli bitt, er trøsten at det høyst sannsynlig er helt ufarlig!Og på bakgrunn av dette får du her tre gode tips til hvordan du kan forebygge flåttbitt i sommer.Poleimynte: denne er i myntefamilien og er giftig for insekter.


33 Comments

Leave your comment

Leave your comment