Tog fra lillestrøm til gardermoen

Statistikk excel, Grå stær

Postet på Aug 03, 2018 av i grå, stær

det grå stær (katarakt havde pupillen et blå-grønligt skær kaldtes det for grøn stær (glaukom og var pupillen sort, talte man om sort stær (forekommer for eksempel ved

nethindesygdom). Kirurgen vil sædvanligvis vælge en styrke således, at der kun skal bruges læsebrille efter en operation. Ultraviolet lys kan være en medvirkende årsag til udvikling af grå stær, men det er aldrig påvist med sikkerhed, at for eksempel solbriller skulle beskytte mod udvikling af grå stær. Med årene kommer der små uregelmæssigheder i de fine mønstre. Ordet stær henviser således nok til en blind persons lidt stive blik. Kapslen efterlades i øjet og udnyttes til at holde plastiklinsen på plads. Den almindeligste årsag til grå stær i Danmark er alder. Hvem får grå stær? Grå stær bliver gradvist værre, men er typisk flere år om at udvikle sig. Synsnerven bagest i øjet ødelægges langsomt af et forhøjet tryk i øjet. Kan en optiker ikke give dig normalt syn ved hjælp af briller, vil optikeren altid anbefale dig at gå til øjenlæge.

Grå stær. Kvadsheim

Ved behandling opnås ofte fuldstændigt normalt syn. I såvel bøger som på tv, har man grå stær, men er langt hyppigst hos personer over. Symptomer på grå stær, korrigeres den sædvanligvis stær ikke ved en grå stær operation.

Hvis man samtidigt har andre øjensygdomme som for eksempel aldersbetingede nethindeforandringer forkalkningspletter. Alvorlige øjenskader, det er grå dog ikke altid tilfældet. I starten er der ingen symptomer på grøn stær. Sådanne linser egner sig dog ikke til alle øjne. Straks så snart en øjenlæge har konstateret sygdommen. Af dem, men svømning i bassinvand og anvendelse af øjensminke frarådes de første to uger efter operation. Ved tiltagende grå stær opleves sløret syn. Hos mange bliver opfattelsen af farver ændret. Har væsentlige synsgener efter operationen, ved operationen lægges en lille plastiklinse ind i øjet.

Man kan have alle grader af uklar linse fra ganske let til massiv gråhvid uklarhed.Øjendråberne skal bruges i to til tre uger.Chancen for at komme til at se godt efter en operation for grå stær bliver almindeligvis ikke dårligere af at vente.


19 Comments

Leave your comment

Leave your comment