Tog fra lillestrøm til gardermoen

Tegn på hjerneblødning: Serverdighet

Postet på Aug 03, 2018 av i serverdighet

en furtende selvforskyldt semikrøpling, og syns synd på meg selv. Så der satt jeg midt i skogen, pakka inn i aluminiumsfoile så at myggen ikke skulle spise meg

opp, og heiv etter pusten, mens jeg venta på ambulansen. De henta senga fra ambulansen, satte opp ryggen på den og spente meg fast til den, mens jeg ble bært baklengs gjennom sykkelløypa, ut av skogen og inn i ambulansen. Juli fra.11.00 til.00. De sjekka muskelkraft, følelsen i beina og hasta meg inn på røntgen for å få oversikt over situasjonen. Og nå to uker senere er jeg må jeg fortsatt ta morfintabletter for å sove om natta, og jeg skal ikke underdrive og si at det ikke har vært vondt. Men formen kommer seg dag for dag, og snart er jeg nok tilbake på sykkelen igjen. Så mens jeg satt der og heiv etter pusten, kom Christina springende tilbake og gjorde sitt beste for finne ut hva som hadde skjedd. Industrihistorie på Tofte og Sagene. Klikkelyder i brystkassa æsj! Salg av bøker, medlemskap og lodd. Vel fremme på akuttmotaket sto det en haug med folk og venta på meg. «En Tuff brud» er ei helt grei teknisk rød-løype, men rett før tidligere nevnte bru er det en ganske krapp sving hvor jeg klarte å miste all farta. En liten digresjon: I Trondheim har vi ca 185 000 innbyggere, men avgjørelsen om sykkelpark, ble nettopp stemt ned i bystyret. Jeg var på sykehuset i to dager før jeg fikk lov å bli kjørt den lange 50 mils bilturen hjem. En unik samling fra dagligliv, arbeid og skole som forteller om livet i Hurum gjennom tidene. Primært ut av frykt for at syklistene skal ødelegge marka. Etasje i verkstedhallen på fabrikkområdet til Statkraft Tofte. Dag én i Järvsö var magisk! Helt i starten av ei rødløypa som heter «Tuff brud» klarte jeg nemlig å ramle av ei bro. I millisekundet før livet passerte i revy, prøvde jeg å gripe tak i rekverket øverst på brua, men sykkelen dro meg med over kanten så jeg med strak arm deisa inn i brukonstruksjonen, knakk ribbeina, og deisa i bakken. Det blir åpne dager lørdag. Kystsamlingen kommer til å stille ut noen av sine lokale båter. Jeg fant senere ut at dette var fordi jeg hadde en lungekollaps som ble verre når man lå på ryggen, så de måtte tenke annerledes. Jeg fikk opplæring i pusteteknikkøvelser som jeg må gjøre ennå. Utstillingen står. Salg av vafler og kaffe. Hele den første uka hørte jeg surklelyder av luft som flytta seg rundt omkring i hulrommet i brystkassa. Jeg kjente fort at det her ikke hadde gått bra, for jeg klarte ikke å puste, og etterhvert som adrenalinet slapp taket fikk jeg også mer og mer vondt i brystkassa. De stabiliserte meg med nakkekrage, men forsøket på å legge meg ned på flat båre var helt umulig, for med en gang jeg la meg ned på ryggen ble smertene helt uutholdelige, og det ble helt umulig å trekke pusten.

For en ufattelig fin gjeng dere. Samtidig dro noen forbikjørende syklister ned for å hente hjelp. Har du noen gang brukket ribbein. Medlemskap og lodder, så om det skjedde måtte de intubere med plastrør for å slippe ut lufta som leiebil lå i førerløse brystkassa.


Som kom med både sjokolade, i tilegg hadde jeg på for tungt gir ruteplanlegger så jeg ikke klarte å øke farta i tide. Dagen ble avslutta klissblaut og lykkelig 00, montert på egen rampe, og ikke minst omsorg at jeg ble helt varm om hjertet. Både full lungekollaps og plastrør og død og hele fyrverkeriet. Historielaget på Tronstad kan vise frem over 2000 gjenstander i låvebygningen. Mens jeg mista styringa og holdt på å kjøre.

Det er også anledning til å besøke smia, gårdssaga og snekkerverkstedet.Neste dag not so much, jeg kom ikke lengre enn til nedkjøring nummer to, før hele suppa eksploderte og jeg befant meg i en ganske så klassisk episode av «Akutten».Her fortelles også om sagbruk, isdrift og marmorsliperi, klassesamfunn, foreningsliv og fagbevegelse, arbeiderboliger og øvrig bebyggelse på stedet.


38 Comments

Leave your comment

Leave your comment