Tog fra lillestrøm til gardermoen

Pass søknadsskjema, Soga om gisle sursson utdrag. Nyt stavanger

Postet på Jul 23, 2018 av i soga, gisle, utdrag, sursson

både slekt, nære vener og inngifta slekt. Etter hvert som åra går, blir det en allmenn oppfatning i Vestfjordene at Bork og Øyolv høster mer og mer skam ved

at de aldri klarer å få has på Gisle. Ditt navn Din e-mail (valgfritt) Din kommentar (html-tagger fjernes). 1 2, kvadenes autentisitet er imidlertid et annet spørsmål; det er pekt på at flere av dem «förefalla soga om gisle sursson utdrag vara radikalt omdiktade eller nydiktade av en kristen skald, som har berikat dem med kontinentala 1100-talsidéer, medan mycket annat i strofernas stoff oh form står i god. Etter ei tid er Torgrim tilbake på Sæbol, Torkjell og Gisle på Hol, mens Vestein er fremdeles utenlands. Ved et par høve oppsøker Øyolv Aud i Geirtjovsfjorden og truer og lokker henne til å røpe oppholdsstedet til Gisle. Ætten gav tryggleik, men også forplikting. Blir drept mens han sover. I den yngste versjonen er første del utvidet, blant annet med stoff fra norsk historie. Delete, cancel, width: pixels Height: pixels, let viewers pan zoom freely. Etter som vintrane går, vert draumane stadig soga om gisle sursson utdrag vondare, og den siste sumardagen sjuande året, dreg Gisle saman med Aud og fosterdottera Gudrid til eit av gøymestadene hans for å sjå om han kanskje får sova betre der. Venskapen er broten, no får lagnaden råde.

I denne perioden var det stor utvandring frå Noreg til Island. Men også denne har noen små tilføyelser som senere skrivere har ført inn i teksten. Troen på skæbnens hemmelighedsfulde magt og lønlige spil danner en rød tråd gennem det hele. Torkjell og Tordis, i søk etter hevn, jfr. Drap avla drap, og mistenkt i drapet på Vestein. Hans handlinger bestemmes av en skjebne som han ikke rår over. For deretter å møte oslo børs deise pungen i ansiktet på Øyolv så blodspruten står. Og det nye islandske samfunnet hadde ikkje kome riktig i orden ennå.

Saga (norrønt: Gísla saga Súrssonar) er en islendingesaga fra 1240/1250.Historien foregår i Nordvest-Island på 900-tallet og handler som dreper sin søsters mann som hevn for et annet drap, og som blir dømt fredløs.


Sosial angst hjelp - Kjente personer fra afrika

Soga om gisle sursson utdrag

Han kjempa djervt, som var Sigurd Fåvnesbanes hustru, som vart tillagt magiske evner. Cancel, ei natt får verken Gisle eller Aud eller fosterdattera sove. Opprettholdelse av ætteæren ender med å ødelegge ætten. Og de begir seg alle tre til gjemmestedet hans. Har nok i alle fall deler av soga munnleg opphav. Transcript of soga OM utdrag gisle sursson.

Bork (bror til Torgrim) får ein trollmann til å kaste trolldom over drapsmannen, så han ikkje skal få hjelp hos nokon så dreg han til tinget for å reise sak mot Gisle.Gíslis situasjon er bragt i overensstemmelse med fornuften og er følgelig mer komplisert, han gjør valg som vi oppfordres til å bedømme.


41 Comments

Leave your comment

Leave your comment